vineri, 17 decembrie 2010

Iulian Costache a primit premiul Lucian Blaga, acordat de Academia Română


Mă bucur din toată inima pentru succesul prietenului meu Iulian Costache, vechi combatant nouăzecist, coleg de tabere de creație și libații juvenile. Cotat de departe drept cel mai leneș nouăzecist (după el urmau trei locuri libere în clasament) în contrast cu hiperactivitatea pernicioasă a unor Boerescu, Gârbea, Gălățanu etc. el a venit din urmă cu un volum excelent și a cucerit laurii meritați infirmînd ideea că la noi valoarea nu se premiază. Mai zaci, dragă Iulian, vreo zece ani și ani scrie una! Mai jos, găsiți știrea seacă și oficială, fără diacritice, c-așa-i în tenis.

*

Astazi, 16 decembrie, de la ora 10.00, in Aula Academiei Romane, in cadrul festivitatii de decernare a premiilor Academiei Romane pe anul 2008, lui Iulian Costache i s-a inminat premiul „Lucian Blaga” pentru volumul Eminescu. Negocierea unei imagini, aparut la editura Cartea Romaneasca, in colectia „Critica si istorie literara”.

Pentru acest volum, Iulian Costache a mai obtinut Premiul pentru debut al revistei Romania literara pentru anul 2008, Premiul pentru debut al revistei Observator cultural (2008), Premiul „Eminesciana” al Salonului International de Carte de la Chisinau, editia 2008 si Premiul Manuscriptum pentru debut (2008), precum si o nominalizare la Marile Premii Prometheus - Opera Prima, 2008.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Arhivă blog