marți, 14 februarie 2012

Apariție iminentă! Luceafărul de dimineață - nr. 2/2012


Peste doar două zile va apărea un nou număr (2/2012) al revistei Luceafărul de dimineață, publicație lunară a Uniunii Scriitorilor, editată în colaborare cu Asociația Luceafărul de dimineață și cu sprijinul Primăriei Sectorului 2 București.

Sumarul acestui număr cuprinde numeroase puncte de interes. Cronica literară a lui Dan Cristea se referă la volumul lui Ion Vartic despre Emil Cioran iar invitatul lunii este Livius Ciocârlie. Două remarcabile eseuri semnează Adrian Mihalache și Ioan Buduca, iar paginile de poezie și proză sînt susținute de Ioana Diaconescu și respectiv Florin Toma. Mai apar avanpremiere editoriale la volume de lirică ale lui Viorel Lică și Diana Manole.  Un extins interviu cu scenograful Dragoș Buhagiar e realizat de Nicolae Coande. Poemul de prima pagină îi aparține lui Lucian Vasiliu. O parodie la un cunoscut text al lui Mircea Dinescu, semnată de Adrian Pârvu, aduce o notă de umor absolut necesară. Pagina debutanților e împărțită de poeții Eduard Dorneanu și Gabriel Mager.

Paginile de caiet critic, în număr de cinci, consemnează debutul unei rubrici dedicate cărții de teatru (Emil Mladin despre un volum recent de Mircea M. Ionescu) și mai conțin recenzii de Felix Nicolau, Gabriela Gheorghișor, Daniela Firescu, Radu Voinescu, Ioan Groșan, Monica Grosu, Andrea Hedeș, Ana Dobre. Rubricile de dezbateri sînt susținute în acest număr de Radu Aldulescu, Lucian Vasilescu, Adrian Costache și Adrian G. Romila (care se referă la un volum de N. Turcan). Constantin Abăluță traduce și prezintă opera unui poet contemporan francez iar cartea străină e prezentată de Simona Grazia Dima. Rubricile obișnuite de semnal editorial, cronicile de plastică (Iolanda Malamen), teatru (Ana-Maria Nistor și Irina Budeanu), film (Călin Stănculescu), muzică (C. Tuchilă) și sport (scepticul Gică Contra) întregesc un conținut variat și atractiv.

În numărul trei (din martie) se pregătește o vastă anchetă: „Marea dictatură și micile tiranii”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Arhivă blog