sâmbătă, 8 decembrie 2012

Prezență a reprezentanților ICR la “Ziua scriitorilor români”

Vineri, 7 decembrie 2012, la sediul Uniunii Scriitorilor din România, a avut loc evenimentul festiv “Ziua scriitorilor români”, în cadrul proiectului “Susţinerea literaturii române vii”, realizat de Uniunea Scriitorilor din România, cu sprijinul financiar al Guvernului României. Cu această ocazie s-au acordat premii unor personalităţi marcante ale literaturii române care au împlinit vârste rotunde. De asemenea, au fost premiaţi preşedinţii filialelor Uniunii Scriitorilor din România şi preşedinţii de secţie de la Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti. Adunarea a fost prtezidată de Gabriel Chifu, vicepreşedinte al USR.

La manifestare au participat și trei membri ai conducerii ICR: președintele Andrei Marga, vicepreședintele Horia Gârbea și directorul general Ștefan Popescu. Profesorul Andrei Marga, membru al USR la rîndul său, a fost rugat să se adreseze celor prezenți și a rostit un cuvînt primit cu satisfacție și aplauze de colegii săi.

Printre scriitorii sărbătoriți s-au aflat: Mihai Şora (96 de ani), Dumitru Hâncu (90 de ani), Annie Bentoiu (85 de ani), Barbu Cioculescu (85 de ani), Mircea Maliţa (85 de ani), Dan Hăulică (80 de ani), Henri Zalis (80 de ani), Ştefan Oprea (80 de ani), Ştefan Cazimir (80 de ani), Ion Iovan (75 de ani), Mihai Dinu (70 de ani), Gabriela Adameşteanu (70 de ani), Nicolae Prelipceanu (70 de ani), Vasile Andru (70 de ani).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Arhivă blog