duminică, 21 iulie 2013

Bingo cu ajutorul lui Dumnezeu


Toneta din fața blocului meu, cea la care se vînd și se colectează biletele pentru jocul televizat Bingo, are urna împodobită pe două dintre fețe cu cîte două icoane din carton, format mic, reprezentîndu-i pe înșiși Mîntuitorul și pe Maica Lui cu El în brațe, pe cînd era prunc (vezi foto). Astfel, pogorîrea Sfîntului Duh și plata premiului se vor face garantat în 48 de ore!

Orice jucător poate crede de-acum că numerele sale, întărite de grația divină, vor întruchipa o Sfîntă Linie sau un Prea-Cuvios bingo. După această logică, Loteria Națională ar trebui să se asocieze cu biserica națională iar extragerile să se săvîrșească, duminica, odată cu Sfînta Liturghie în prezența unui sobor de preoți.

Naivul vînzător de bilete care a dorit desigur să-și sporească astfel clientela și comisionul nu s-a gîndit că Dumnezeu nu face casă (nici urnă) prea bună cu Mammona, pe care unii îl confundă cu Madonna.

Dar e cert că a nimerit peste un adevăr: românii mai cred și mai speră doar în mîna lui Dumnezeu și în bilele de la Bingo. Plus, evident, în ce fură omul cu mîna lui...

2 comentarii:

  1. Daca aveti timp, va recomand sa cititi o carte interesanta Mireasma trandafirilor salbatici de Sorina Popescu
    http://www.librarie.net/carti/189247/Mireasma-trandafirilor-salbatici

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Arhivă blog