miercuri, 21 august 2013

Președintele USR va fi sigur bărbat: Dan Mircea Cipariu, Nicolae Manolescu sau Corneliu Leu?

De Sf. Maria Mare s-au încheiat înscrierile candidaților pentru alegerile USR care se vor desfășura după un nou sistem între 16 septembrie și 7 octombrie.

Candidații trebuie să meargă prin țară din filală în filială ca toți membrii să-i poată vota dacă vor și nu doar delegații la o conferință. Sistemul putea fi simplificat cu vot electronic sau poștal dar la cum merge poșta și la cît de pricepuți sînt unii scriitori la taste e mai bine așa. Suspiciunile de fraudă vor fi mai mici în noul sistem de vot.Va fi ales candidatul cu cel mai mare număr de voturi valabile, indiferent că va avea 50%+1.

Noul sistem, care prevede un turneu prin 16 filiale plus cele 6 secții de la București, pe banii candidaților, firește, elimină candidații care nu au timp și bani pentru așa ceva, dar și candidaturile de complezență care în anii trecuți s-au soldat cu risipirea voturilor, unii ambițioși luînd 12, 6 sau, record absolut, 2 voturi.

Vor vota, evident, doar membrii care și-au achitat cotizația și care vor fi prezenți la locul adunărilor. Asta îi elimină practic de la vot pe cei care nu locuiesc în țară sau nu se vor afla în localitățile respective în ziua fixată. Votul electronic le-ar fi permis și lor să-și exprime părerea.

În fiecare filială se vor alege, ca de obicei, președintele și comitetul filialei. Președintele de filială intră automat în Consiliul USR.

Programele candidaților și raportul președintelui în exercițiu pot fi citite pe blogul scriitorilor și pe situl USR. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Arhivă blog