luni, 27 octombrie 2014

Festivalul Ion Cănăvoiu în Gorj

În zilele de 24-26 octombrie 2014 la Tg. Jiu și Runcu (localitatea natală a poetului),  avut loc Festivalul Național de Umor „Ion Cănăvoiu” - Gorj, Ediția 22. 


Am făcut parte dintr-un juriu vesel în care a excelat prin umor poetul Spiridon Popescu, bucuros că Dumnezeu i-a lăsat în viață calul, după rugăciunea din cunoscutul său poem. 

Au mai făcut parte veteranii Alexandru Păsărin, președintele Ligii Culturale „Fiii Gorjului”, Nicolae Dragoș și Elis Râpeanu care a aniversat recent 75 de ani, Spiridon Popescu și Ion Popescu-Brădiceni.

Printre laureați: Any Drăgoianu (autoarea pozei), L. Orășanu, Vali Slavu, Vasile Larco și alți autori din toată țara. La salonul de caricatură au participat și Leonte Năstase și Nicolae Ioniță. Mulțumiri lui Ion Cepoi (directorul CPCCT Gorj, în poză cu mircofonul) și echipei sale, cu o mențiune specială pentru directorul de proiect Viorel Surdoiu.

Marele Premiul Ion Cănăvoiu (acordat prin tradiție unui autor cu rădăcini gorjene) l-a primit George Drăghescu, poet, actor și animator cultural.

Voi reveni cu palmaresul complet cu precizarea că am descoperit un poet foarte interesant din Brașov (nu vreau să-i greșesc numele, aștept comunicarea oficială) căruia am insistat să i se acorde un premiu și pînă la urmă a primit unul special din partea revistei „Luceafărul de dimineață”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Arhivă blog